USPJESI

Znate li da u Zaprešiću i okolici živi gotovo trideset prvaka svijeta i Europe!?

O da! Živa i lako dokaziva istina! Zaprešić i okolica područje su s najvećom koncentracijom najljepših pasa na svijetu!
Od Pušće i Pojatnog do Jablanovca i samog centra Zaprešića, danas žive psi kojima se dive svijet i Europa.

Tu su, na primjer, klamber španijeli koji gotovo svake godine osvajaju titule najljepših nas svijetu i Europi, u našem kraju su i najljepši škotski ovčari na svijetu, prvaci svijeta i prvaci Europe, tu su i dva najljepša peruanska bezdlaka psa na svijetu, u istoj pasmini su i dva mlada prvaka svijeta, ali blizu je i najljepši mladi meksički bezdlaki pas, tu je i najljepše štene poljskog hrta, našim krajem prolama se lavež najljepših lucernskih goniča u svijetu i u Europi, može se čuti i najljepša veteranka među francuskim buldozima na svijetu, ali i štenci francuskih buldoga s titulama najljepših sa svjetskih i europskih izložbi.

Big Booms’s Banditos Dex

dvostruki prvak svijeta i Europe, najljepši pas pasmine na slavnom Cruftsu, uzgoj Lane Levai iz Zaprešića

Orca Of Hunter’s Enigma

Lucernski gonič, mlada prvakinja svijeta i prvakinja Europe, uzgoj Petra Dimić iz Jablanovca

Stoneville Walk On The Wilde Side

poljski gonič, mlada prvakinja svijeta, uzgojen u Pušći

Gruffalina’s Run To the Hills

Peruanski bezdlaki pas, europski prvak, uzgoj Lidija Klemenčić, Pušća

Iman Ideal Totegnac

najljepše štene francuskog buldoga u Europi, uzgoj Manuela Lulić Galović iz Pušće

Svjetska izložba pasa u Amsterdamu 2018.

Tri klamber španijela koje je uzgojila Lana Levai iz Zaprešića, proglašeni su četvrtom najljepšom uzgojnom skupinom pasa na svijetu!

Tu su, dakle, psi koji su osvajali svoje titule na svjetskim i europskim prvenstvima od Budimpešte do Šangaja, od Leipziga do Moskve, pa i na najvažnijoj izložbi pasa na svijetu, Cruftsu u engleskom Birminghamu! A osvojiti titulu na Cruftsu, u svijetu pasa znači isto što i osvojiti titulu na Wimbledonu u svijetu tenisa! Upravo je u Zaprešiću uzgojen prvi pas hrvatskog vlasnika i uzgajivača koji je na Cruftsu bio naljepši od svoje pasmine, spomenutih klamber španijela! No osim onih koji se natječu u ljepoti imamo i pasmina koji koje osvajaju titule u drugim disciplinama, od utakmica na kojima sudjeluju i pobjeđuju naši lovački psi, poput njemačkih ptičara i špringer španijela, do drugih kinoloških priredbi i natjecanja u poslušnosti, radu, brzini, njuhu.

Važno je reći i da se među uzgajivačima u našem kraju nalaze pravi pioniri koji su se svojim rezultatima i dometima upisali u povijest mnogih važnih pasmina!

Peruanski bezdlaki psi

Peruanski bezdlaki psi

Jeste li znali da je u našem kraju na svijet došlo prvo leglo peruanskih bezdlakih pasa u Hrvatskoj, jedinstvene pasmine koja zbog svoje osobitosti uživa zaštitu Unescoa, Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu?
Prvi goniči rakuna uzgojeni u Hrvatskoj

Prvi goniči rakuna uzgojeni u Hrvatskoj

Jeste li znali da se lavež prvih goniča rakuna uzgojenih u Hrvatskoj prolama kroz Pušću, a upravo je mužjak iz Pušće bio prvi u povijesti od svoje pasmine koji je kročio na kultni zeleni tepih Cruftsa?
Lucernski goniči u Jablanovcu

Lucernski goniči u Jablanovcu

Znate li da se i Jablanovcu čuju prvi lucernski goniči koji su došli na svijet u Hrvatskoj, a mama im je bila prvakinja svijeta i Europe!?